ID: 55906
Beschreibung
Classificatie: I G T
Alcoholgehalte: 12,50% vol.
Druivensoort: Ansonica.
Productiegebied: Piombino/Val di Cornia (LI)
WIJNKENMERKEN
Blootstelling: Zuid/West
Beplantingsgebied: ha. 1
Soort grond: Kalksteen - klei - medium textuur.
Teeltsysteem: Aangespoord kordon.
Gemiddelde productie per plant: kg. 1,5
PRODUCTIETECHNIEK
Oogsttijd: In september, om de aromatische en technologische rijpheid te bereiken.
Wijnbereidingstechniek: Het pletten van de druiven, maceratie van dezelfde lage temperatuur, zachte persing, koude statische ontlasting en gisting bij lage temperatuur in thermisch geconditioneerde stalen vaten gedurende 20-25 dagen. Blijf minstens twee maanden op de totale droesem. Rijping op de wijnmoer gedurende nog eens twee maanden.
Stabilisatie: Koud om tartati te elimineren.
Fles rijping: 1 maand.
ORGANOLEPTISCHE KENMERKEN
Kleur: Licht strogeel met groenachtige reflecties, helder.
Aroma: Zeer intens, persistent, complex, gekenmerkt door tonen van vers fruit, ananas, groene appel en rijpe perzik met schuchtere bloem- en balsamico nuances.
Smaak: Elegant, medium, fris, fruitig, aangenaam. Fruitig aroma in de mond, intens en lang.
Serveer suggesties: Bijzonder geschikt als aperitief, bij gerechten op basis van vis, schaal- en weekdieren, maar ook bij gerechten van wit vlees, harde kazen.
Ook in doos van 6 leverbaar. Zie andere advertenties voor meer wijnen. Ook te combineren met andere advertenties.
Alcoholgehalte: 12,50% vol.
Druivensoort: Ansonica.
Productiegebied: Piombino/Val di Cornia (LI)
WIJNKENMERKEN
Blootstelling: Zuid/West
Beplantingsgebied: ha. 1
Soort grond: Kalksteen - klei - medium textuur.
Teeltsysteem: Aangespoord kordon.
Gemiddelde productie per plant: kg. 1,5
PRODUCTIETECHNIEK
Oogsttijd: In september, om de aromatische en technologische rijpheid te bereiken.
Wijnbereidingstechniek: Het pletten van de druiven, maceratie van dezelfde lage temperatuur, zachte persing, koude statische ontlasting en gisting bij lage temperatuur in thermisch geconditioneerde stalen vaten gedurende 20-25 dagen. Blijf minstens twee maanden op de totale droesem. Rijping op de wijnmoer gedurende nog eens twee maanden.
Stabilisatie: Koud om tartati te elimineren.
Fles rijping: 1 maand.
ORGANOLEPTISCHE KENMERKEN
Kleur: Licht strogeel met groenachtige reflecties, helder.
Aroma: Zeer intens, persistent, complex, gekenmerkt door tonen van vers fruit, ananas, groene appel en rijpe perzik met schuchtere bloem- en balsamico nuances.
Smaak: Elegant, medium, fris, fruitig, aangenaam. Fruitig aroma in de mond, intens en lang.
Serveer suggesties: Bijzonder geschikt als aperitief, bij gerechten op basis van vis, schaal- en weekdieren, maar ook bij gerechten van wit vlees, harde kazen.
Ook in doos van 6 leverbaar. Zie andere advertenties voor meer wijnen. Ook te combineren met andere advertenties.